19.5 C
Kuressaare
Teisipäev, 9. august 2022

SEV Ehituse võtab üle sakslaste Siemens AG

Eesti Energia korraldatud elektriseadmete hooldus- ja remonditööde tellimise riigihankekonkursi võitnud Siemens AG võtab lepingu sõlmimise järel üle SEV Ehituse kõik 76 töötajat.
SEV Ehituse direktor Harry Kukk sõnas, et kuigi Siemensil on õigus järk-järgult töötajate arvu vähendada, ei ole Saaremaal koondamisohust mõtet rääkida. Võrgu hooldustöid on palju, detsember ja jaanuar näitasid, et meil on hoopis tööjõupuudus, ütles ta.
“Mõned vanemad mehed on pensionile minemas, pigem on meil mure pealekasvuga. Alla kolmekümne mehi meil pole, mis parata, elektrimehe amet ei ole noorte seas populaarne,” rääkis Kukk. Ta lisas, et pole põhjust karta välistööjõu sissetoomist, kuna meie elektrivõrgul on oma eripära. “Võrk on meil nõukogudeaegne, selle hooldamine nõuab vastavat ettevalmistust. Mehel peab kaheaastane praktika olema, enne kui teda üldse lülitama lastakse,” sõnas SEV-i juht.
Kuke sõnul on Siemensi jaoks oluline, kui pikaks ajaks Eesti Energia temaga remondi- ja hoolduslepingu sõlmib. Sakslased on huvitatud neljast aastast, Eesti Energia pakub kahte. Sellest aga sõltuvad omakorda Siemensi investeeringud.
Lisaks võrgu hooldusele osaleb SEV Ehitus ka võrgu ehitustöödel. Eesti Energia AS Saarte Elekter investeerib aastas Saaremaal-Hiiumaal võrkude rekonstrueerimisse umbes 20 miljonit krooni. Seni oli SEV-il kui Eesti Energia allettevõttel pakkumistel eelis. Esmajärjekorras pidi tööde teostamist pakkuma neile ja kui SEV mingil põhjusel seda tööd teha ei saanud, korraldati avalik hange. Pärast Siemensiga lepingu sõlmimist on SEV tellimuste saamisel aga teiste ettevõtetega turul võrdses seisus.
Eesti Energia pressiesindaja Kaie Saare sõnul võtab Siemens üle remonditööd Saare, Hiiu, Harju, Pärnu, Rapla, Järva maakonnas ja Tallinnas. Eesti Energia hakkab Siemensilt ostma elektriseadmete hooldus- ja remonditöid umbes 80 miljoni krooni eest aastas. Siemens võib soovi korral osta või rentida seniste Põhja Elektrivõrkude Ehituse ja Saarte Elektrivõrkude Ehituse hooneid ja seadmeid.
Eesti Energia korraldatud riigihankekonkursil osales viis firmat.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised