19.5 C
Kuressaare
Teisipäev, 9. august 2022

Salme lapsed laulsid kevadrõõmust

Laulukarusselli juhtis harrastusnäitleja Meelis Juhandi, kes ka ise alustas laulukesega “Juba linnukesed…”. Saalitäiele publikule valmistasid üllatuse ka Gerli Poopuu ja Andreas Pulk, kes jäljendasid oskuslikult Katrin Karismat ja Tõnu Kilgast.
Kõige noorem võistleja oli aga 5-aastane Hedi Remm, kes pälvis vastava eripreemia Anseküla koguduselt. 6-aastaste hulgast tunnistati võitjaks Sander Sadam, 7-aastaste seas oli parim Mirjam Kütt, 8-aastaste keskelt väljus võitjana Gerli Merivald, 9-aastaste võitjaks osutus Allar Pulk ning 10-aastaste parimaks valiti Illimar Kilter. 11- ja 12-aastased laululinnud võistlesid ühes vanuseklassis ning siin tulid võitjateks Maarja Timm ja Kaidi Salong. 13-14-aastaste noorte solistide hulgas sai esikoha Kadi Kobin, kes koos Kaidi Salongiga olid ka parimad duetilauljad. Publikupreemia sai 8-aastane Mihkel Oder, kes laulis musikaalsest perekonnast. Kultuurimaja eripreemia pälvis Maris Pulk oma “Pipi laulu” eest. Tulevikulootuse preemia võitsid Eliise Kõiv ja Kertu Ruttu lasteaiast. Anseküla koguduse eriauhinna omanikeks said julge esinemisega 10-aastane Juhan Käspre ja kauni heliseva laulumaneeriga ka 10-aastane Margus Rajaver. Tublimatele laululastele jagati auhinnaks meelepäraseid meeneid ja peeti meeles tänukirjaga, kuid maiustusi jätkus kõigile.
Noori lauljaid saatsid klaveril Anita Kangur ja Karin Pulk ning Aivar Virves basskitarril, helitehnikuna tegutses Ivo Aksiim. Laulud õpetasid lastele selgeks õpetajad Anita Kangur, Karin Pulk, Valve Reede, Margit Lindau ja Mirle Arge.
Zhürii soovitusel võiks maakonna uute lastelaulude konkursil kasutada solistina Salmelt Mirjam Kütti, Maris Pulka, Maarja Timmi ja Kaidi Salongi. “Meie laste seitsmes lauluvõistlus läks kenasti korda,” kinnitas Salme kultuurimaja direktor Aili Nuum. “Kõigile pealtvaatajatele laste esinemine väga meeldis ja nende sooviks on, et see traditsioon edaspidigi jätkuks.”
TÕNU ANGER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised