19.5 C
Kuressaare
Teisipäev, 9. august 2022

Peeter Pihel õitis üleriigilise kokakonkursi

Tänavusel konkursil osalesid kokaõpilased üheksast Eesti kutse- ja ametikoolist. “Peetri toidud olid oma välimuse, serveeringu, kaasaegsuse, maitse ja omavahelise kokkusobivuse poolest peajagu teistest üle,” hindas Peeter Piheli juhendaja, Kuressaare ametikooli koka eriala kutseõpetaja Õile Aavik.
Aavik rääkis, et konkursil pakutavad võistlusroad tuli valmistada ette antud põhitoiduainetest. Eelroog pidi olema kohupiimast, põhiroog sealihast ja seentest ning magustoit tuli teha kartulist. Koduste ettevalmistuste käigus sai iga võistleja välja mõelda pakutavad road, ette valmistada nende tehnoloogilised kaardid ja kalkulatsiooni, planeerida toitude serveeringu.
Peeter valmistas eelroaks köögiviljaterriini kohupiimaga, põhiroaks oli sealiharull spinati, seente ja kalaga. Magustoiduks oli kartuli-sokolaadikook õunamussiga, mis vaimustas hindajaid maheda maitse ja omapärasusega. “Püüamegi oma õpilastes arendada loovust, et nad julgeksid katsetada ja välja pakkuda uusi maitse-elamusi. Tänu uutele ja erilistele roogadele toitlustusettevõtted ju äris püsivadki,” märkis Aavik.
Kuressaare ametikooli koka-õpilased on viimasel ajal silma paistnud rohkemgi: mullusel hotelli- ja turismierialade õpilaste vabariiklikul kokkutulekul osutus võidukaks Kuressaare ametikooli õpilane Erki Siplane. Hiljuti peetud Saaremaa kokkade konkursi Teatripraad

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised