12 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Saabumas on järjekordsed Saaremaa Miniteatripäevad

Saaremaa miniteatripäevi peetakse Saaremaa Ühisgümnaasiumis juba üheksandat korda ning aastatega on kuue trupi osavõtul peetud pisikestest kooliteatripäevadest välja kujunenud üleriigiline festival, kuhu peakorraldaja Rita Ilvese sõnul enam kaugeltki kõik tahtjad ära ei mahu. Tänavu toimub festival 18.-20. märtsil ning sellel osaleb kaheksateist kooliteatrit ja -truppi üle Eesti.
Festivalipublik saab kaasa elada üheksateistkümnele etendusele, mis jõuavad lavale Saaremaa Ühisgümnaasiumi saalis. Repertuaari valik on Ilvese sõnul seinast seina: koolitrupid mängivad Strindbergi ja Brechti, Alverit ja Prometit, samas esitatakse lastetükke, luulekavasid ning lavale tuuakse ka üks muusikal. “Võib päris kindel olla, et Saaremaa Miniteatripäevadel jätkub vaatamist igale maitsele,” soovitas festivali peakorraldaja kõigil teatrihuvilistel kindlasti festivalimajast läbi astuda.
Kooliteatreid hindav zürii on kõrgetasemeline ja professionaalne, hindamisel osalevad Rakvere teatri direktor Indrek Saar, näitlejad Kersti Kreismann ja Andrus Vaarik, Eesti Teatriliidu esimees, endine kultuuriminister Jaak Allik, kriitikud Jaanus Kulli ja Margot Visnap, Gerda Kordemets Eesti Televisioonist, Pedagoogikaülikooli rezhii õppetooli juhataja Toomas Lõhmuste. Saarlasi esindavad züriis Kuressaare Linnateatri administraator-müügijuht Tõnis Kipper ja Saaremaa Ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro, kes on noori näitlejaid hinnanud kõigil miniteatripäevadel.
Zürii kohtub pärast etendusi kõigi truppide liikmete ja juhendajatega ning igale trupile antakse koju kaasa leht hindajate poolt tehtud tähelepanekute ja märkustega. “Võimalus teisi teisi truppe vaadata ja züriilt näpunäiteid saada muudab festivali mõnes mõttes teatrikoolituse andmise ja saamise kohaks,” märkis Ilves.TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised