18 C
Kuressaare
Esmaspäev, 8. august 2022

Külapillimehed tegid suvise kokkutuleku eelsoojendust

Neljapäevane õhtu rahvast täis trahteris näitas seda, et maakonnas jätkub nii rahvaliku muusika mängijaid kui selle austajaid. Saare- ja Muhumaa pillimeeste au hoidsid kõrgel Niina Kaju, Toimi Tamm, Luule Tarvis, Reet Lõugas, Mihkel Mereäär, Aivo Aavik, Enn Tompson ja Ain Annus, kes Kaali trahterisse kogunenud peolised oma pillilugudele hoogsalt kaasa laulma ja tantsima panid. Et 9.-10 juunil peetakse Abruka saarel järjekorralt viiendat üleriigilist külapillimeeste kokkutulekut, oli neljapäevaõhtune pidu neile kokkutuleku eelprooviks ning nagu õhtu korraldajad Lea Kuldsepp ja Krista Lember ütlesid, kohalike pillimeeste vägede ülevaatuseks.
Lisaks külapillimeeste esinemise kuulamisele ja kaasalaulmisele sai publik kohapeal moodustatud laulukooride koosseisus võistelda kevade- ja naiste-teemaliste laulude võistulaulmises. Kevad-talvised rahvakalendri tähtpäevad ja nendega seotud vanad kombed said tänu õhtujuhtide “loengule” hulga tuttavamaks ning erilist elevust tekitas vanade rahvamängude võistumängimine.
Üheks õhtu kõrgpunktiks kujunes Kärla ja Valjala segarahvatantsurühmade esindajate vahel peetud duell rahvalike laulude tundmises. Tuntud telesaate “Tähed muusikas” eeskujul korraldatud võistluse võitis ülekaalukalt Kärla tansturühma naisesindus, kellele oli abiks ja toeks Mihkel Mereäär, üks õhtu hinnatumaid pillimehi.
Duelli rahvalike laulude tundmises peavad Kärla segarühma naisesindus ja pillimees Mihkel Mereäär ning Valjala tantsurühma meesesindus ja pillinaine Niina Kaju.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised