8.9 C
Kuressaare
Neljapäev, 21. oktoober 2021

Õpilaste vändatud videoklipp rändab Euroopasse

Eile esitleti Kuressaare ametikoolis õpilaste vändatud videoklippi lõhekala teekonnast püügist restoranilauani. “Ülesanne oli meie maal mingi toote söömise ja serveerimise tutvustamine,” ütles toitlustuskorralduse ja kokanduse õpetaja Eve Holsmer.
Kuigi klipp on ise vaid kümneminutiline, on selle taga nii turismi-, restorani- kui kokanduseriala õpilaste suur töö. Lugu kulgeb nii sujuvalt, et ei oskaks arvatagi, et selle on valmis teinud õpilased, nimelt Margus Müür dekoori 2. kursuselt ja Jaanus Müür koka eriala 3. kursuselt. Lõhe valmistas ja serveeris Kristo Malm koka eriala 4. kursuselt, kes pälvis nädalavahetusel toimunud kokkade konkursil prantsuse ekspertkokkade tunnustuse. Kaasa lõid turismi eriala õpilased, kes tutvustasid filmi alguses Kuressaare linna ja tema vaatamisväärsusi. Kogu jutu on õpilased klipile rääkinud inglise keeles.
Ettevõtmine sai teoks Comeniuse projekti raames. Toitlustuskorralduse õpetaja Eve Kärblane märkis, et kogu klipp valmis õpilaste eneste tööna, millest on kasu aastaid. Filmiklippe tehakse veel teistestki kulinaartoodetest. Ametikooli abistasid Pidula kalakasvatus, kus kogu tegevus kalapüügiga algab, ja Deisi restoran.
Rahvusvaheliste projektide koordinaatori Martha Hubbardi sõnutsi on tegemist juba neljanda Euroopa Liidu stipendiumiga. Pilootprojektis arendatakse toitlustuse tutvustamist kaugõppe teel. Sestap saadetakse omafilmitud videoklipp teistesse maadesse ja saadakse vastu nende töö. Partnerid on Soomes, Iirimaal, Lätis ja Leedus. Ametikoolil on käsil muidki välisprojekte, millest on õpetajate hinnangul õppetöös tublisti kasu.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised