11.1 C
Kuressaare
Laupäev, 21. mai 2022

Kõljala mõisniku bussid lõpetavad reisid

3. märtsil väljakuulutatud Eesti Bussi pankrot mõjutab ka saarlaste Tallinna-reise. Mitu korda hommikune 9.30 Tallinnast ja kell 15.15 Kuressaarest väljuv buss veel sõidab, ei osanud Meie Maale eile keegi öelda. Pankrotihaldur Kalev Mägi vastas, et buss sõidab kindlasti veel teisipäeval ja kolmapäeval.
“Helistame igal hommikul, kas buss on välja tulnud, muidu ei tea uskuda,” sõnas AS Kuressaare Autobussijaam juhataja Asta Leppik. Kuuldavasti ei ole Tallinna-Kuressaare nende liinide hulgas, mida elus püütakse hoida ning kui Eesti Bussi Kuressaare-liin lõpetab, ei ole Lepiku sõnul seda keeruline mõne teise firma bussiga asendada, kui liinid lähevad konkursi alla. Kas liinilubade osas tuleb konkurss, otsustatakse järgmisel nädalal.
“Keegi ei tea, mis homme saab, kõik on äraootaval seisukohal,” kirjeldas bussijuhtide olukorda Meie Maale Enn Paulus, kes eile Tallinna-Kuressaare liinil sõitis. Kuna 12 liini on praegu parematele bussidele alles jäetud, loodab ta bussijuhina edasi töötada. Lõuna-Eesti bussijuhtide toetusavalduses kolleegidele seisab: “Bussijuhid ei tohi pankroti pärast tööta jääda ja reisijatel ei tohi vajalikud käigud tegemata jääda.”
Eesti Buss, mis teenindab ligi kolmandikku Eesti kaugbussiliinidest, võlgneb koos viivistega maksuametile umbes 15 miljonit krooni, kokku on ettevõttel võlgu 20 miljonit krooni. Raha ei jätku enam kütuse ostmiseks. Firma erastati 1994. aastal taanlasele Fleming Anderssenile, kellele Saaremaal kuulub tühjana seisev Kõljala mõisahoone.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised