11.1 C
Kuressaare
Laupäev, 21. mai 2022

Tuul ja lumi seiskasid eile raadiosaated ja pangaautomaadid

Orissaare Raadio- ja Televisioonijaama vahetusinsener Neeme Vaheri sõnul katkesid Orissaares paariks tunniks Raadio 2, Sky, Viker- ja Klassikaraadio saated. Pealelõunal aga oli kõiki peale Sky juba kuulda. Eesti Telefoni pressiesindaja teatel uuriti eile sidehäirete ulatust ja tegeldi rikete kõrvaldamisega.
Pealelõunal oli häiritud ka pangaautomaatide ja -kontorite töö. “Umbes poole ühest kuni veerand viieni oli sidekatkestus Haapsalus ja sel ajavahemikul ei töötanud pangasüsteem,” ütles Meie Maale Ühispanga Kuressaare kontori direktor Aivar Sõrm, lisades, et edasine töökord võib sõltuda ilmast. Sõrme hinnangul ei saanud pangale tekkida muud kahju peale moraalse, kuid loomulikult võisid kahju kannatada kliendid. “Sularaha sai ka sellel ajal kätte, kui vaja oli. Pangaülekanded läksid ikka oma rada pidi,” märkis Sõrm. Hansapanga Kuressaare kontori andmeil häiris pealelõunane elektrikatkestus ka nende automaatide tööd.
Häireid esines ka analoogtelefonidel. Andmesidesõlme rike kõrvaldati Eesti Telefoni esindaja sõnul kell 16.10.
Tugev tuul ja lumesadu viisid saartel rivist välja ka 55 elektritrafopunkti, Eestis kokku oli neid eile õhtupoolikul rivist väljas 300.
Parvlaevareisid katkesid tormi tõttu
33 meetrit sekundis puhunud tormituul peatas eile keskpäeval Kuivastu-Virtsu vahelise praamiliikluse.
“Kell üks päeval jäime Kuivastu poole seisma. Ilmateated lubavad tormi vaibumist alles öösel,” rääkis Meie Maale Regula kapten Jaak Kärm. Hommikul sõitis Kuivastu-Virtsu liinil ka Harilaid, aga tugev lõunatuul tegi liiklusele Suures väinas lõpu kogu päevaks. Väina keskel oli laine kõrgus kapteni sõnul 2-3 meetrit. “Lõunakaarte tuuled on Kuivastu- Virtsu liinil tavaliselt ikka kõige ebasoodsamad, kuid 33 meetrit sekundis olnuks ükskõik mis suunast praamisõiduks liig,” ütles Kärm.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised