12 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Puuetega inimesed said selgitusi sotsiaaltoetuste kohta

Kuigi seadus hakkas kehtima aasta algusest, ei ole keegi veel raha kätte saanud. “Neile, kellel on esimest korda puudeaste määratud, hakkab seadus kehtima määramise päevast, teistele maksame tagasiulatuvalt,” selgitas Helma Heinmets.
Muutused toetuste maksmisel algavad sellest, et kõigepealt tuleb ära määrata puude raskusaste, ütles Heinmets. Varem nimetati seda invaliidsuseks. Nüüd on puudeastmeid kolm: keskmine, sügav ja raske, selle määrab vaegurlusekspertiisikomisjon. Dokumendid komisjonile vormistab raviarst või perearst. “Perearst peab selle töö niimoodi tegema, et inimesel ei tule ülearu joosta, liiguvad vaid dokumendid,” märkis Heinmets. Isikule, kellele puudeaste määratakse, teatab pensioniamet kirjalikult, missuguseid dokumente veel vaja on ja ta kutsutakse pensioniametisse.
Heinmetsa sõnul on Saaremaal toetuste vormistamine, võrreldes mandriga, väga hästi käivitunud. Kui siin on juba üle 200 toetuse vormistatud, siis Tallinnas vaid 40. Maksimumsummasid pensioniamet Heinmetsa sõnul kahjuks maksta ei saa, sest eelarves on need liialt väikestena ette nähtud, kuid püütakse võimalikult objektiivselt ja õiglaselt jagada.
Pensioniametis on vastuvõtupäevad teisipäev ja neljapäev kell 9-12 ja 13-16. Sünni- ja matusetoetust saab pensioniametist küsida iga päev, ütles Heinmets, lisades, et matusetoetus tõusis 1. märtsist 1500lt kroonilt 1650le.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised